Soutěž v řezu spojená s instruktáží

13.04.2016 13:19

Stejně jako kazdý rok, tak i letos se konala sloutěž v řezu ovocných stromů, která byla spojená s instruktáží. Letos to již byl neuvěřitelný 15. ročník. Pozvánka na soutěž v řezu  Pozvanka na Soutez v rezu 2016.pdf (526258)

Zájemců o instruktáž se sešlo dost, a tak doc. Josef Sus vysvětloval na slivoních ve tvaru štíhlého vřetene základní principy pěstování a řezu. Neopoměl zdůraznit význam Zahnova řezu u peckovin a ochranu před infekcí houbou rodu Monilia laxa. Po procházce slivoňovým sadem se celá skupina ještě zastavila v nově založeném sadu se sortimentem sloupcových odrůd jabloní. I tam se proběhla základní úkazka řezu sloupcovích odrůd a jejich specifkace.

Po obědě pak proběhla vlastní soutěž v řezu. Do soutěže se přihlásilo 24 soutěžících, kteří byli rozděleny do tří kategorií a to, na ženy, amatéry a profesionály. Z profesionálů se na 1. místě umístil Josef Vačkář, druhý byl Jaromír Frič a třetí pak Jan Velíšek. Já jsem letos stejně jako loni nesoutěžil, neboť jsem již dvakrát získal zlaté nůžky a tak jsem dělal hodnotícího komisaře soutěžících.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Výherci soutěže za profesionály (zleva): J. Frič, J. Velíšek a J. Vačkář.
 

Zpět